Feirer med bombing av Gaza

To år siden sommeroffensiven mot Gaza. Nå bomber Israel igjen, med tynt påskudd…


I dag bomber Israel Gaza og Rafeh igjen.
Er dronetestene de gjorde ved forrige Gaza-angrep, de som satte israelske våpenprodusenter istand til å skrive «testet i krig», utdatert. Må de ha nye sertifikater for å øke profitten av våpensalget?
Påskuddet er at noen har sluppet en promp – unnskyld – sendt en rakett uten dokumentert skade – over grensa. Som svar bomber moderne fly Gaza og Rafeh. Det er forferdelig og avskyelig.

«Militære kilder»
Det aller verste er den ukritiske rapporteringen fra norske medier, som i de aller fleste omtaler av krigen bare refererer israelske militære kilder.
Noe få hederlige unntak. Kristin Solberg i NRK hadde nylig en gjennomgang av «konflikten» i nrk.no som står til troendes. Mads Gilberts bok «Natt i Gaza» fra fovergrepene mot Gazas befolkning sommern 2014 gir nøktern bakgrunn. Den israelske statsviteren Ilan Pappes bok «Ten Myths about Israel» gir saklige motforestillinger versus de militære kildenes vranglære.
Tenker du fortsatt på at dette som «Israel-Palestine-konflikten»?

Smak på denne:
«Tyskland-Norge-konflikten» 1940-45.
Saken er at denne «konflikten» ikke er en kortvarig 5-års konflikt. Det er en 50-årig okkupasjon som har vart i femti år. Israel-Palestina-koinflikten er en vedvarende, blodig okkupasjon av palestinsk land, etter at Israel okkuperte de palestinske områdene i «Seksdagerskrigen» for nøyaktig 50 år siden. De vil ha palestinerne ut med alle voldelige midler.Israel feirer Seksdagers-krigen med massemyrderier av palestinerne.

Skal verden se på uten å gripe inn?