«Kødder’u med oss så blir’e Legevakt»

Hvem skulle trudd det? Lørdag kveld drakk jeg øl med Oddrane og LFK-fuggel på et hotellrom nær Ullevål. Det er ikke illojalt, jeg gjør det gjerne igjen.

De mest brennende fotballsupporterne er kanskje ikke så opptatt av NSA. «Norsk Supporterallianse er en interesseorganisasjon for norske supporterklubber som støtter norske lag. En av våre viktigste oppgaver er å jobbe for norsk supporterkultur.» heter det i NSAs formålspragraf.
NSA er et veldig bra initiativ. I helga som gikk (28. og 29. januar 2017) representerte jeg og to andre Klanenmedlemmer fellesinteressene til Vålerengas fans, dvs. de som har betalt medlemskapet i Klanen. Nesten 30 supporterklubber fra fotballens to øverste divisjoner deltok. I en slik sammenheng er det en riktig handling å drikke øl med «fienden», særlig når blodfans fra Odd, Lillestrøm oa. vi ellers tenker mest på som hatobjekter, spanderer. ( Det er all right ellers også, før og etter kamp, bare vi kan skrike til hverandre i 90 minutter inn i mellom).
For første gang representerte jeg VIF-klanen i en offentlig sammenheng, sammen med to andre VIF-supportere.
SUM: Norsk Supporter Allianse er undervurdert, men har en viktig rolle å spille i Fotball-Norge, og gode muligheter til å bidra til at det offentlige fotball-Norge kommer tettere på grasrota.

Grillet NTF og NFF
I løpet av to konferansedager skjedde følgende:
• Lørdag: årsmøtesaker .
• Møte med SD Europe – Supporteralliansen av nasjonale supportklubber i Europa.
• Idé-seminar for rekruttering og aktivisering av nye medlemmer
• Grilling av ny NFF-sjef Terje Svendsen og Leif Øverland i Norsk Toppfotball (Den lukta det svidd av!)
• Pizza med quitz på Dolly’s.

«Griseføkka»
Søndag: Først ble vi «griseføkka» – det viste seg å være en kritisk gjennomgang av noen av medlemklubbenes vedtekter. Noen supporterklubber kan vise seg å være lettlurte som bønder på bytur, etter vedtektene å dømme. Når en har ansvar for ti- og hundretusener kroner av medlemmenes penger  er det best å ha orden i sysakene, dvs. i vedtekter og medlemsregler.  Flere av medlemsklubbene måtte love bot og bedring, etter å ha blitt hjerteløst avslørt med skriftlig dokumentasjon. Det er lett å feilskrive supporter som «suproter», og enkelte suproterklubber må bare skjerpe seg Det lovet de også, etter å ha bltt nådeløst avslørt..

Pyro
Er det noe organiserte fotballsupportere elsker er det fyrverkeri. På fotballstadion heter det «pyro». NSA har en jævla god nyhet for alle som liker pyro på tribunen: Alliansen har funnet en lovlig utvei for å «fyre» under kamp i 2017-sesongen, og tilbyr dette som en felles løsning for medlemmer av NSA. Bestill nå!
Etter oppsummering og pølselunsj var det slutt. Hjem til finale i Handball-VM, og internasjonal fotball (Spania, England) for noen av oss. Hjemtur for andre.

Takk for et godt seminar.

1 tanke om “«Kødder’u med oss så blir’e Legevakt»

  1. Hei Øystein,
    Takk for flott oppsummering av supporterseminaret. Du – og de andre klansmedlemmene – bidro i stor grad til å lage et godt, lærerikt og forhåpentligvis fruktbart seminar.
    Såklart vi kan drikke øl med fienden! Sammen står vi sterkere enn hver for oss – og vi har mange felles interesser – og felles saker på agendaen.
    Vi sees på tribunen – og på NSAs supporterseminar 2018!
    Mvh Hanne Mari, på vegne av NSA-styret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *