Fotball helg, og igjen…

Eliteseriekampen på Valle/Intility stadion sist mandag hadde det meste. Odd-spillere falt om, som truffet av lynet og onde tanker fra motspillere.
Dønnum sikret VIF alle tre poeng, på overtid.

Halvparten av frisparkene mot VIF ble idømt uten at VIF-spillerne var involvert, i kjent Odd-stil. Det er sånn Odd gjør…
Dommeren trengte både briller og kaffe. Ante han fare for frispark mot Odd så han en annen vei. Det første – siste – og eneste målet kom på overtid, og sikret VIF alle tre poengene. VIFs første mål tok dommeren fra oss med en å dømme off-side. Noen mener det var korrekt. Undertegnede («vi pisser og puler og raper…»-gjengen) forholder seg lojal til stundens unisone brøl, og slipper ikke til skumle ettertanker.
Flere sjanser fordufet etter at dommeren blåste frispark ved hver givne anledning. Odd-spillerne brukte slap-stick-tricks a la Chaplin: Snuble i egne bein og gi nærmeste motspiller skylda. Midtveis ut i omgangen, da fritt fall uten inflytelse utenfra-idretten tok overhånd gikk det endelig opp for dommeren: Dette er ikke frispark, det er sånn Odd gjør.

Fin helg, fortsett…
I tilegg til en vinglete og halvblind dommer, slapp Odd-trener til på TV etter kampen, og løy å det rant av han:
– VIF skoret på sin eneste sjanse, påsyto. Sant? statistisk: VIF hadde mest ballbestitelse, og flest sjanser. Det visste vi jo, men det var greit å få de bevist i tall og statistikk. Alle som så kampen – på stadion og på TV – så det med egne øyne.
Så hjertelig takk for en fin helg, VIF. Nå gleder vi oss til den neste.

Nå, nå, nå skal du få: Fåberg!
For VIF starter den fk. torsdag, med cupkamp mot Fåberg i Oppland. Fåberg er stasjonsby langs Dovrebanen, men toget slutte å stoppe der i 1965. Supporterbuss er beste alternativ, og ta med varmt på beina og vinterjakke hvsi du vil møte virkelige bønder. Buss- og inngangsbilett selges i VIF-sjappa på stadion.
Fåberg er en fin sjanse til å treffe ekte bønder med møkk uner negla, få enda et fotballstadion på lista over hjemmebaner du har besøkt og et gyllent håp om tosifra og ny målrekord.
Yr lover gjensyn med vinterkulda, så her blir det sprett og hoppsasa på sølevolden. Gøy på landet!
Neste trivelig helg kan bli like trivelig som den forrige. Runde seks i Eliteserien lover godt. Det eneste som kunne tenkes å toppe dette, måtte være at Rosenborg fortsetter aller sist på nedtrykksplass også etter denne runden.

Til høyeste tinde?
Kan noe eller noen toppe det?
4. div-laget Rørvik møter Rosenborg i første runde NM i dag 1. mai. Rørvik er nettopp kommet tilbake fra treningsleir i Brasil. De har fem brasilianere på laget. Rørvik har med spenning fulgt RBKs utvikling den siste tida, og mener de har sjans.
1. mai er en kampdag og en festdag. I dag går vi i tog og NM-cuppen . Et indretrønderske oppgjør vi vil følge med spenning. Det hadde vært noe…
Kan Rørvik slå Rosenberg ut av cuppen?
Det hadde vært no!

Ta itu med hverdagene

QiGong-brukerne har gjort det i tusener år. Jeg i bare 10-12, og kanskje ikke hver morgen, men ofte. Øvelsene er enkle, og du finner dem her, under overskriften «Kult med QiGong» (www.ristløs.no/).

Gidder du ikke, er det din sak, men hvem vil ikke holde seg frisk og vital…?
Les videre